Acasă » Arhiva noutăţilor
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 »
In sfarsit a sosit si primavara la noi!
Luna Martie,cea care incepe acest minunat anotimp,nu a adus cu ea numai zile mai lungi si insorite, ci si febra martisorului si a felicitarilor.Desigur ca fara aceste 2 lucruri nu poate incepe mult-asteptata primavara,cea care reinvie totul.Un Martisor,care simbolizeaza prospetimea,bucuria,victoria binelui asupra raului,poate readuce zambetul pe buzele fiecarei persoane dragi noua.O felicitare spusa din suflet si care reda anume sentimentele traite este cheia perfecta de a incepe bucuria pe chipul celor dragi.

Elevii talentati din clasele primare si gimnaziale au participat la organizarea unei expozitii spectaculoase de martisoare confectionate dupa imaginatia lor.Desigur ca toate martisoarele au fost deosebite,si toti elevii au ramas fascinati de frumusetea si maiestria lor.

Felicitari cu sosirea primaverii…’’Martisorul’’ sa va inmiresmeze sufletul cu parfumul primilor ghiocei iar soarele primavaratic sa lumineze ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 619 | Data: 15.03.2012 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Luna februarie pentru elevii liceului nostru a fost luna închinată dragostei.

Cu ocazia sărbătorii Dragobetelor, pe data de 24 februarie, CLT a organizat tradiţionalul concurs „Cavaleri şi Domnişoare”. Participanţii au dat dovadă de creativitate, inteligenţă şi ingeniozitate în redarea sentimentelor de dragoste prin probele ce le-au fost puse în faţă: dans, imitarea unei vedete, declaraţie de dragoste, prezentarea unui costum cât mai neobişnuit. Toate acestea, au încercat să le trateze din ipostaza tinerilor îndrăgostiţi.

Veveriţă Nicoleta cu Veveriţă Viorel, Chiriac Alina cu Vasilache Nicolae şi Iurescu Nicoleta cu Dînga Ion au pretins la titlul de „Cavaleri şi Domnişoare 2012”.

Se pare că Nicoleta cu Ion au impresionat cel mai mult juriul si spectatorii din acea seara, astfel încât au câştigat concursul.

Tuturor participanţilor le-am adus şi le aducem şi "oficial", pe site, sincere felicitări. Le mulţumim pentru efortul depus la organizarea show-ul ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 859 | Data: 15.03.2012 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Anul acesta concursul naţional "Odiseea Cugetului" a avut loc pe data de 29 ianuarie la Liceul Teoretic "Gheorghe Asachi" din Chişinău.

Douăzeci de echipe au concurat pentru locurile fruntaşe şi pentru obţinerea posibilităţii de a reprezenta Moldova la Festivalul European, printre care echipa "The Beetles" de la noi din liceu. Aceasta participă al 4-lea an consecutiv la festivalul-concurs şi de fiecare data ocupă poziţiile de vârf. În ediţia de anul acesta, echipa a luat locul I la problema pe care a ales să o soluţioneze.


Fără sfială li se atribuie titlul de "posesori de minţi creative" membrilor echipei: Elena ZATIC, Ecaterina BELEACOV, Daniela IURCU, Ion DÎNGA, Victor ARTENE, Adrian HOLODENCO şi Tudor LAPP, supravegheaţi şi îndrumaţi de antrenoarea Cristy Hickson, voluntară a Corpului Păcii în Moldova şi profesoară de Ed. pentru Sănătate în liceu.

Visul membrilor echipei acum este să găse ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 637 | Data: 07.02.2012 | Reiting: 5.0/2 | Comentarii (0)

       
Vizitări: 540 | Data: 27.01.2012 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Anul 2012 este ca o carte cu 366 pagini albe ce așteaptă să fie scrise cu noua voastră poveste și să o colorați de emoții.....
Vă urăm sa le scriți numai cu lucruri bune,fericire și împliniri pentru ca la sfârșitul volumului să-l citiți cu dragoste si bucurie!!!

La mulţi ani şi un 2012 liniştit şi roditor în suflet, în minte, pe masă şi pe ogoare!
Vizitări: 589 | Data: 31.12.2011 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Atelierul a avut ca scop angajarea unui grup de băieţi si bărbaţi tineri să acţioneze ca modele de rol privind combaterea violenţei de gen.
Evenimentul a împărtăşit cele mai bune practici ale statelor membre OSCE participante în acest domeniu şi a instruit un grup de 30 de oameni
la proiectarea iniţiativelor de sensibilizare prin angajarea colegilor şi a comunităţilor locale.
Din Liceul Teoretic ''Ştefan cel Mare'' a participat elevul clasei a XI-a ''R'' Artene Victor.
Cînd: 14-15 Decembrie 2011
Unde: Misiunea OSCE in Moldova
Organizat de: Misiunea OSCE in Moldova
Evenimentul a facut parte din Campania de 16 zile împotriva violenţei de gen, susţinut de Misiunea OSCE în Moldova.



Vizitări: 589 | Data: 29.12.2011 | Reiting: 5.0/5 | Comentarii (0)

Pe data de 22 decembrie, după o lungă pregătire sufletească pentru Anul Nou a tuturor elevilor de la liceul natal,după ce profesorii au încheiat toate mediile, şi au calculat media generală, în incinta liceului teoretic ”Ștefan cel Mare” a avut loc tradiționala și nelipsita serbare dedicată sărbătorilor și nemuritoarelor obiceiuri de iarnă. Deși anul acesta, autoritățile din ceruri, responsabile de repartizarea fulgilor în instituțiile școlare din localități au fost un pic mai severe decât de obicei și n-au alocat din bugetul iernii nici un fulgușor pentru copiii dornici de zăpadă, elevii din liceu s-au descurcat de minune, lucrând pe cont propriu.
Am fost plăcut surprinși să ne aflăm într-o sală amenajată deosebit, unde fulgii mari din hârtie origami și bradul decorat original au bucurat privirile și sufletul pe parcursul tuturor numerelor artistice prezentate de elevi.
Putem spune cu deosebită plăcere că elevii rămași s-au pregătit extrem de bine, surprizele și urările ... Citeşte mai departe »
Ataşament: Imagine 1 ·Imagine 2
Vizitări: 611 | Data: 29.12.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

În anul 2011 au activat 2 cercuri "Turism Sportiv" şi "Mîini dibace" în care au participat 40 de elevi. Aceste cercuri au fost deschise graţie finanţării din partea Fundaţiei SOROS prin intermediul Centrului Educaţional PRO DIDACTICA. Valoarea proiectului a constituit 5000 $. Pentru desfăşurarea activităţilor cercurilor au fost procurate materiale şi echipament necesar: pentru "Turism sportiv" a fost procurat echipament sportiv (funii, corturi, rucsacuri etc.), iar pentru "Mîini Dibace" - 2 maşini de cusut, materiale pentru împletit, croşetat, croit.

Elevii cercului de turism au participat la un marş turistic în pădurea Ţigăneşti, făcând o vizită la mănăstirea Ţigăneşti şi un antrenament în pădure; iar în luna mai au participat la cantonamentele de turism organizate la Butuceni, elevii au vizitat Complexul Turistic de la Orheiul Vechi, au asistat la competiţiile republicane la turism montan.


		<!-- ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 630 | Data: 20.12.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Astazi,23.11.2011,este Hramul Liceului.
Ca si oricare localitate sau oras,dupa cum e obiceiul la moldoveni,si liceul nostru are o zi speciala,o zi in care noi,elevii,ii multumim pentru caldura cu care ne primeste zi de zi pe bancile lui.O zi in care parca cladirea e mai noua,mai zambitoare...Se simte ca e fericit ca pe pragul ei intra elevi doritori de carte si plini de respect.Noi ne-am simtit mai relaxati in timpul orelor,posibil din cauza emotiilor pozitive care ne-au fost in preajma.
Sincere felicitari,si fie ca in continuare sa ne bucuram de beneficiile pe care ni le ofera acest minunat izvor de cunostinte.
Vizitări: 710 | Data: 23.11.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Aşa cum suntem în plină toamnă, iar toamna se numără bobocii, am încercat şi noi să-i numărăm pe cei din liceul nostru. Pe data de 28 octombrie 2011 am fost spectatori ai Balului Bobocilor, adică Balul celor proaspăt sosiţi pe treptele liceului – elevii clasei a 10-a U. Atmosfera de sărbătoare s-a simţit la ea acasă şi a luat forma unei bătălii pentru titlul de „Bobocul Anului 2011”. Patru concurente şi-au arătat talentul, creativitatea şi inteligenţa participând la cele 5 probe: imitarea unei vedete; dans; prezentarea unei uniforme şcolare; proba de mimică şi prezentarea costumului de boboc.





În urma aprecierilor juraţilor, avem următorul clasament:
Locul 3: Zamă Irina – cu titlul de „Bobociţa Elegantă”;
Locul 2: Veveriţă Cristina – „Bobociţa Creativă”;
Surpriza serii a fost faptul că anul acesta două participante s-au plasat pe acelaşi loc, cu acelaşi număr de punct ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 1567 | Data: 01.11.2011 | Reiting: 5.0/2 | Comentarii (2)