Acasă » Arhiva noutăţilor
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 13 14 »
La data de 3-4 iunie a fost organizat un marş turistic, pe traseul Bravicea-Ţigăneşti-Bravicea.La marş au participat 12 turişti de la cercul turism pedestru din cadrul proiectului. Tabăra a fost dezlocată în pădure în preajma mănăstirii Ţigăneşti.Au fost instalate şi cîteva etape tehnice de turism pedestru la care au concurat individual.


... Citeşte mai departe »
Vizitări: 1096 | Data: 27.06.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)


Iată că în sfârşit au trecut şi nesuferitele teze, examene de absolvire a gimnaziului. examene de bacalaureat etc. De acum se începe adevarata vacanţă, distracţia şi odihna bine meritată îşi fac loc pe drumul acoperit până acum de mormane de cărţi, manuale , griji, stres si alte fleacuri deranjante. Să aveti parte de o vară de vis, cu infinite momente speciale alături de oameni deosebiţi, să realizaţi lucruri măreţe, să nu vă ajungă degete la mâini si la picioare pentru a număra visele realizate astă vară. Să proftati din plin de lumina si zâmbetul sclipirilor de soare iar voia bună adunată pe parcursul verii să vă ajungă pentru un an şcolar de acu' înainte. Enjoy your vacation people!
Ataşament: Imagine 1
Vizitări: 2574 | Data: 16.06.2011 | Reiting: 1.0/5 | Comentarii (0)

Ziua de 9 Mai a fost una specială pentru elevii Liceului prin organizarea tradiţională a campionatului liceului la turism.
Fiecare clasă şi-a înaintat la competiţie echipa.Nu au rămas în urmă nici membrii echipei nou formate în cadrul proiectului ,,Comunităţi şcolare în acţiune’'
Elevii au primit echipamentul necesar, a fost o concurenţă sănătoasă,pozitivă,fiecare avînd posibilitatea să demonstreze cele învăţate .
S-au ales cu Cupa elevii clasei a XI,echipa căreia este formată şi din elevi ai grupei de bază la turism.
Participanţii au avut posiilitatea să-şi măsoare forţele cu colegii mai mici sau mai mari,să-şi demonstreze măiestria, să-şi educe dorinţa de a practica sportul,de a duce un mod de viaţă sănătos, de a înţelege că numai o echipă puternică poate să învingă.
... Citeşte mai departe »
Vizitări: 545 | Data: 31.05.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Cercul ,, Mîini dibace“ a întrunit în rîndul său fete dornice de a învăţa arta acului (cusut,croşetat,brodat,împletit).
O adevăraţă provocare a fost atunci cînd au fost aduse în faţa maşinii de cusut şi au învăţat primii paşi.urmaţi de alţii,fascinîndu-se de cele confecţionate.
Grupul are o sarcină complicată de realizat, asupra căreia este concentrată toată atenţia – expoziţia la care trebuie să participe în s.Palanca la sărbătoarea organizată de Sîcuzenii.
Le urăm fetelor succese şi aşteptăm exponatele.

... Citeşte mai departe »
Vizitări: 593 | Data: 31.05.2011 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Grupul de elevi ai cercului de ,, Turism sportiv’’ din cadrul proiectului ,,Comunităţi şcolare în acţiune’’ au participat la cantonamentele din 14-16 mai care au avut loc la Butuceni. Tinerii ,,turişti’’ au avut ocazia să urmărească competiţia celor experimentaţi,să se antreneze,să petreacă timp în condiţii de cîmp, să se cunoască unii pe alţii mai bine, să viziteze locurile pitoeşti ale Moldovei.
Impresiile au fost împărtăşite la întoarcere cu ceilalţi membri ai echipei,care vor merge în luna iunie într-un marş turistic.
Elevii au rămas încîntaţi, au învăţat să lucreze în echipă, sî aprecieze munca altor echipe,să-şi dezvolte gusul competitiv şi necesitatea de a duce un mod sănătos de viaţă.

... Citeşte mai departe »
Vizitări: 525 | Data: 31.05.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (1)

„Odiseea Cugetului 2011” Gdansk, Polonia

Un drum lung şi obositor, multe peripeţii interesante, locuri frumoase din Polonia şi emoţii puternice cauzate de prestaţia care urma să o avem la Festivalul European „Odiseea Cugetului 2011” din Gdansk, Polonia. Aşa a început luna mai pentru noi, membrii echipei Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare”, din s.Bravicea, raionul Călăraşi, participantă deja de 3 ani la acest festival-concurs. Perioada 30 aprilie – 4 mai a fost cea în care am folosit pe deplin gândirea critică şi creativă.
Am plecat acolo cu un singur scop: să apărăm cinstea liceului nostru, a satului, a raionului Călăraşi, dar şi a întregii Moldove. Etapa internaţională presupune 3 probe: proba spontană, proba „Long Term Problem” (tema de acasă) şi proba mixtă, în care 3 echipe din diferite ţări rezolvă o problemă dată. Pentru proba „Long Term Problem” noi am acumulat cel mai mare punctaj dintre toate echipele participante, deci, ne-am atins ţelul. Am prezent ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 486 | Data: 26.05.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (1)

Sîmbătă, 21 Mai 2011, ora 19.oo în incinta Liceului Teoretic "Ştefan cel Mare" din s. Bravicea,
r. Călăraşi va avea loc sărbătoarea tradiţională: "Întîlnirea absolvenţilor".

Invitaţi speciali sunt cei ce-au absolvit şcoala în :

anul 1971 (40 ani)

anul 1981 (30 ani)

anul 1991 (20 ani)

anul 2001 (10 ani)

Sunt bineveniţi şi ceilalţi absolvenţi cărora li s-a făcut dor de şcoala natală!

Vă aşteptăm Sîmbătă, 21 Mai 2o11, ora 19.oo
Cu respect, Absolvenţii cl.12-"U"

Vizitări: 524 | Data: 09.05.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (2)

Dincolo de petreceri, de cadouri şi zile libere se află adevarata semnificaţie a Paştelui. Vă dorim linişte, dragoste, bucurie... de sărbători şi tot restul anului!
Sfintele Sărbători să vă inunde sufletul de pace şi credinţă, să vă umple casa de lumină şi să vă aducă mai aproape de cei dragi!
Hristos a înviat! Bucurie şi bine în suflet!
Vizitări: 517 | Data: 22.04.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

În perioada 1 - 6 februarie 2011, în cadrul proiectului "Youth Social Activism in Rural Communities: Moldova - Poland",un grup de tineri (reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale şi grupurilor de iniţiativă) din regiunea rurală a r. Sîngerei, Călăraşi şi Leova au efectuat o vizită de studiu în Polonia.Printre aceşti tineri au fost si elevi din liceul nostru: Artene Victor cl. a 10-a R şi Batcu Irina cl. a 12-a U. 
       Scopul vizitei a constat în preluarea bunelor practici privind activizarea tinerilor prin schimbul de experienta dintre semenii din Republica Moldova şi Polonia. 
       În cadrul activităţii, tinerii au vizitat un şir de şcoli, case de cultură ş centre de tineret familizrizîndu-se cu metodele utilizate în Polonia pentru a încuraj ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 486 | Data: 14.04.2011 | Reiting: 5.0/2 | Comentarii (0)

„The Beetles” – în acţiune

Echipa „The Dwarf Band” de anul trecut participantă la concursul european de creativitate „Odiseea Cugetului” a hotărât să participe şi anul acesta, doar că sub o altă etichetă: „The Beetles” şi în componenţa puţin modificată – Zatic Elena, Băţ Ana, Burlea Mihaela, Beleacov Ecaterina, Dînga Ion, Artene Victor şi Holodenco Adrian, sub conducerea antrenoarei noastre, profesoarei de limbă engleză Annika Graham.
Al treilea an consecutiv am reuşit să aducem rezultate foarte bune cu care să se mândrească L/T „Ştefan cel Mare”, Bravicea, Călăraşi. Adică am vrut pur şi simplu să continuăm tradiţia şi după doi ani de locul 2 la etapa naţională, anul acesta am luat locul 1 pentru creativitatea cu care am rezolvat problema propusă „Full Circle”. Pentru cei care nu sunt iniţiaţi în ceea ce ţin cerinţele, menţionăm că scopul participării noastre şi de altfel al întregului concurs este dezvoltarea gândirii critice şi creative. Una din probele la care am depus ce ... Citeşte mai departe »

Ataşament: Imagine 1
Vizitări: 613 | Data: 02.03.2011 | Reiting: 5.0/3 | Comentarii (0)