Acasă » 2011 » Mai » 26 » „Odiseea Cugetului 2011” Gdansk, Polonia
12:34
„Odiseea Cugetului 2011” Gdansk, Polonia
„Odiseea Cugetului 2011” Gdansk, Polonia

Un drum lung şi obositor, multe peripeţii interesante, locuri frumoase din Polonia şi emoţii puternice cauzate de prestaţia care urma să o avem la Festivalul European „Odiseea Cugetului 2011” din Gdansk, Polonia. Aşa a început luna mai pentru noi, membrii echipei Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare”, din s.Bravicea, raionul Călăraşi, participantă deja de 3 ani la acest festival-concurs. Perioada 30 aprilie – 4 mai a fost cea în care am folosit pe deplin gândirea critică şi creativă.
Am plecat acolo cu un singur scop: să apărăm cinstea liceului nostru, a satului, a raionului Călăraşi, dar şi a întregii Moldove. Etapa internaţională presupune 3 probe: proba spontană, proba „Long Term Problem” (tema de acasă) şi proba mixtă, în care 3 echipe din diferite ţări rezolvă o problemă dată. Pentru proba „Long Term Problem” noi am acumulat cel mai mare punctaj dintre toate echipele participante, deci, ne-am atins ţelul. Am prezentat o mică piesă de teatru în limba engleză în faţa unei audienţe, combinând distracţia, ştiinţa, lucru în echipă, arta, ingineria şi inteligenţa. Decorul fiind făcut de propriile noastre mîini.
Ţinem să mulţumim sponsorilor noştri, pentru că fără ajutorul lor călătoria şi participarea noastră nu era posibilă. Mulţumim doamnei director Godovaniuc Elena pentru susţinerea financiară acordată din bugetul liceului, domnului Sîrbu Ion, Belinschi Victor, Cogîlniceanu Serghei – consătenii noştri care nu rămân niciodată indiferenţi la rugăminţile noastre. Mulţumim mult antrenoarei noastre Annika Graham, profesoară de limba engleză, pentru că prin intermediul ei câţiva donatori din America au fost foarte generoşi cu noi şi ne-au ajutat din punct de vedere financiar.
Am căpătat o experienţă nouă deosebită, ne-am întemeiat noi prietenii, ne-am dezvoltat abilităţile de comunicare în limba engleză şi suntem recunoscători celor care au contribuit la aceasta.

Elena Zatic,
membră a echipei „The Beetles”
Vizualizări: 373 | Adăugat de: iondinga | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 1
26.05.2011

1. Irina (Irina) [Material]
Bravo!

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]