Acasă » Arhiva noutăţilor
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 13 14 »
Când lumina ne umple sufletul şi verdele ierbii privirea,

Când albastrul fără pată
Ne-nconjoară,ne-n'presoară bucuria, 

Amintirea primăverilor trecute și bucuria celor viitoare

Să vă înconjoare sufletul alături de caldul nostru mărțișor și
un suav ghiocel.

Vizitări: 623 | Data: 01.03.2011 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (1)

Sâmbătă şi duminică - 12 respectiv 13 feb. 2011 au fost zile grele,încărcate şi stresante pentru unii elevi din liceul nostru, fiind participanţi ai concursului raional la obiectele de studiu(olimpiada şcolară).După efortul sau plăcerea depusă în urma pregătirilor intense,am reuşit să aparăm mândria şi numele liceului nostru obţinând următoarele rezultate:
Locul 1- L.Engleză: Suvac Cristina (cl. 12 U)
                            Bumbu Tudor (cl. 11 U)
                            Zatic Elena (cl. 10 R).
Locul 3 -L.Română: Batcu Irina (cl. 12 U)
           -Chimie: Burlea Mihaela(cl. 10 R).
Locul 4 (menţiune)-Biologie:Ursachi Victoria(cl. 8 A)
                           -Matemati ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 718 | Data: 28.02.2011 | Reiting: 5.0/11 | Comentarii (1)

Testele pentru preevaluarea înainte de BAC vor fi distribuite şi verificate chiar de reprezentanţii Agenţiei de Evaluare şi Examinare. Asta în vederea stabilirii gradului de dificultate a acestor probe.

Potrivit Agenţiei, decizia a fost luată astăzi şi mai urmăreşte scopul de a elabora teste de BAC care să aprecieze cunoştinţele reale ale viitorilor absolvenţi.

Pretestarea va avea loc în perioada 15 - 31 martie în mai multe şcoli din ţară. Vor fi examinaţi câte 2000 de elevi, din 22 raioane, la fiecare dintre disciplinele de BAC. Toate cheltuielile pentru elaborarea, multiplicarea probelor, verificarea lor, deplasarea reprezentanţilor Agenţiei în şcoli vor fi achitate din bugetul acesteia.

Până în acest an, testele erau transmise de către Agenţie în formă electronică direcţiilor raionale, de unde ajungeau în şcoli.

Reprezentanţii Agenţiei spun că până acum nu aveau un tablou veridic despre complexitatea testelor. Iar mai mulţi părinţi, elevi, profesori s-au plâns că pro ... Citeşte mai departe »

Vizitări: 511 | Data: 17.02.2011 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Liceul nostru participă la Proiectul Sprijinit de "Fondul de urgenţă ", un program internaţional creat de George Soros pentru atenuarea efectelor negative ale crizei economice mondiale, oferit prin intermediul Fundaţiei Soros - Moldova.
Componenta a proiectului : Granturi pentru optimizarea condiţiilor care să ajute copiii din familiile social - vulnerabile să nu abandoneze şcoala va oferi
Liceul nostru:
1. Asigurarea unui număr de 40 de elevi ai Liceului cu suport material (haine, încălţăminte, rechizite şcolare)
2. Sprijinirea echipei şcolare în implimentarea proiectului "Crearea cercului de turism sportiv" prin oferirea de granturi în baza proiectului elaborat.

Pliant

Vizitări: 599 | Data: 27.01.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Donaţie din partea Echipei Naţionale de fotbal „Zimbru”
Echipament sportiv pentru fotbaliştii liceului din s. Bravicea

În L\T „Ştefan cel Mare” a s. Bravicea activează 2 echipe de fotbal în cadrul secţiilor sportive, conduse de profesorul de educaţie fizică Bodiu Nicolae.
Băieţilor le place foarte mult acest sport, vin cu satisfacţie la antrenamente, participă la competiţii şcolare, întâlniri amicale.
Nu dispuneau aceste echipe de un echipament sportiv necesar activităţii lor. Dar sărbătorile de iarnă le-au adus în dar costume sportive pentru fiecare membru al echipelor, mingi de fotbal prin intermediul unui grup de fotbalişti ai echipei naţionale de fotbal „Zimbru”.
Bucuria a fost mare. Daruruile primite, întâlnirea cu aceşti oaspeţi i-au încurajat pe băieţii fotbalişti ai Liceului nostru, dornici de a practica în continuare fotbalul, care âi dezvolta fizic, îi ţine în formă, trăind un mod sănătos de viaţă.
Din numele Administraţiei Liceului, ... Citeşte mai departe »

Vizitări: 618 | Data: 20.01.2011 | Reiting: 5.0/2 | Comentarii (0)

Domnule antrenor, din partea echipei de turism , va dorim tot binele din lume, sanatate, prosperitate si tot ce va doriti sa vi se indeplineasca !Sa aveti parte doar de lucruri frumoase si visele sa va devina macar partial- realitate.Sa aveti in jurul dumneavoastra persoane care sa va iubeasca si sa va respecte. Mult noroc si multa, multa rabdare cu discipolii dumneavoastra... sa va mindriti de ei... LA MULTI ANI !!!
Vizitări: 613 | Data: 06.10.2010 | Reiting: 5.0/2 | Comentarii (1)

La data de 19 mai curent, în incinta Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din s. Bravicea s-a desfăşurat o video-conferinţă cu tinerii din oraşul Buhl din Germania. Anul acesta aniversăm 20 de ani de înfrăţire între Călăraşi-Buhl, iar duplexul realizat miercuri la Bravicea este prima acţiune din suita care urmează în cinstea acestui eveniment.
De ambele părţi au fost în medie câte 10 tineri, cu vârsta între 15-16 ani, care au discutat prin intermediul Internetului. Ei au vorbit în engleză despre principalele probleme la tema „Tinerii pentru un mod sănătos de viaţă”. Cu toate că distanţa dintre cele două părţi este una imensă, problemele conturate s-au dovedit a fi asemănătoare, precum: fumatul precoce, drogurile etc. Discuţiile libere au favorizat o atmosferă degajată şi prietenoasă între tineri.
Tinerii de la Bravicea au discutat cu semenii lor din Germania despre modul sănătos de viaţăLa eveniment au luat parte şi vicepreşedintele Vasile Timofte, precu ... Citeşte mai departe »
Ataşament: Imagine 1
Vizitări: 892 | Data: 17.08.2010 | Reiting: 5.0/3 | Comentarii (3)

1. Examenul de bacalaureat este organizat în baza Legii Învăţămîntului, articolelor 20, alineatele (6)-(9), 50 alineatul (3) şi este modalitatea de evaluare, cu caracter extern, a cunoştinţelor şi competenţelor de bază ale absolvenţilor de liceu.
2. Dreptul de a susţine examenul de bacalaureat îl au persoanele care au finalizat programa de liceu în instituţiile de învăţămînt preuniversitar, mediu de specialitate, superior sau în mod individual (în cazul susţinerii examenelor ca externi).
3. Bacalaureatul se consideră susţinut dacă notele de la fiecare probă de examen nu sînt mai mici decît 5 (cinci).
4. Admiterea la examene se face de către consiliul profesoral al instituţiei, în baza rezultatelor obţinute de către candidaţi la disciplinele de examen.
5. Disciplinele de examen, termenele şi modalitatea de organizare şi desfăşurare a bacalaureatului sînt stabilite de către Ministerul Educaţiei/Agenţia de Evaluare și Examinare (în continuare Minister/Agenţie).
... Citeşte mai departe »
Vizitări: 1314 | Data: 08.06.2010 | Reiting: 3.6/5 | Comentarii (1)

1. Examenele de absolvire a gimnaziului au funcţia de certificare a nivelului de cunoştinţe şi competenţe de bază ale elevilor la finele acestei trepte de şcolaritate şi se organizează în temeiul Legii Învăţămîntului, articolеle 19, 50.
2. Examenele de absolvire a gimnaziului sînt obligatorii pentru fiecare absolvent al acestei trepte de şcolaritate.
3. Examenele de absolvire a gimnaziului se organizează în fiecare instituţie unde există absolvenţi ai acestei trepte de şcolaritate.
4. Admiterea la examene se face de către consiliul profesoral al şcolii, în baza rezultatelor obţinute de către elevi la disciplinele de examen.
5. Examenele sînt fără taxă, atît pentru absolvenţii instituţiilor de stat, cît şi pentru cei din învăţămîntul privat.
6. Programele de examen, subiectele de examen şi baremele de corectare se elaborează de către Agenţia de Evaluare și Examinare. Disciplinele de examen, termenele de organizare şi desfăşurare a examenelor de absolvi ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 1284 | Data: 08.06.2010 | Reiting: 3.7/3 | Comentarii (0)

Anunţ!

Sîmbătă, 15 Mai 2010, ora 19.oo în incinta Liceului Teoretic "Ştefan cel Mare" din s. Bravicea,
r. Călăraşi va avea loc "Întîlnirea absolvenţilor".

Invitaţi speciali sunt cei ce-au absolvit şcoala în :


anul 1970 (40 ani)

anul 1980 (30 ani)

anul 1990 (20 ani)

anul 2000 (10 ani)


Sunt bineveniţi şi cei dornici de a vizita şcoala natală!

Vă aşteptăm Sîmbăttă, 15 Mai 2o10, ora 19.oo
Cu respect, Absolvenţii cl.12!

Vizitări: 786 | Data: 30.03.2010 | Reiting: 4.0/4 | Comentarii (7)