Acasă » Arhiva noutăţilor
« 1 2 ... 9 10 11 12 13 14 »
Potrivit celui mai recent bilanţ publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, virusul A H1N1 a ucis în acest an peste 11 500 de oameni, în lumea întreagă. Astfel, gripa pandemică a devenit cea mai eficientă armă biologică.
Vizitări: 520 | Data: 25.12.2009 | Reiting: 3.3/3 | Comentarii (0)

Dupa cum au anuntat, nici un deputat comunist nu a
participat la algerea presedentelui Republicii Moldova. Urmeaza ca
presedintele interimar, Mihai Ghimpu sa anunte dizolvarea Parlamentului.
Dupa ce Legislativul este dizolvat sunt
organizate alegeri anticipate. In acelasi timp, insa, legea mai
precizeaza ca Parlamentul nu poate fi dizolvat de doua ori in acelasi
an. Astfel, un nou scrutin ar putea avea loc cel mai devreme in 2010.

Sursa: ProTv.md
Vizitări: 572 | Data: 07.12.2009 | Reiting: 5.0/5 | Comentarii (6)

Zodia Berbecului (21 martie - 20 aprilie) “SUNT PE FUGA” Cum e zodia asta?
Sincer, dinamic si direct, Berbecul nu e genul de om care sa se cantoneze in sabloane.
Ce “pasarele” are?
Are, insa, doua-trei fixuri. Unul e legat de timp: traieste cu senzatia ca lucrurile nu merg suficient de repede si ca nu-i ajunge timpul. Efectele? De la mania vitezei si graba cu care se repede cu capul inainte, ignorand pericolele, pana la noptile cand n-are chef sa se culce, spunandu-si ca somnul ar fi o pierdere de vreme.
Alt fix este cel conform caruia el stie intotdeauna ce e mai bine pentru ceilalti. Poate deveni enervant cu “directivele”, dar trebuie inteles ca e sincer si manat de cele mai bune intentii - e genul cavalerului sau eroinei care lupta pentru un scop nobil, care se simte dator sa puna umarul la bunul mers al planetei.
Cand face urat?
Berbecul e spaima chelnerilor, a mecanicilor, a croitoreselor… ce mai! - a tuturor celor ce lucreaza in se ... Citeşte mai departe »
Ataşament: Imagine 1
Vizitări: 1011 | Data: 04.12.2009 | Reiting: 2.0/4 | Comentarii (8)

Un hormon, denumit cortizol, care este în creştere în momentele de tensiune, ca reacţie de apărare a organismului, este vinovat de luarea în greutate, informează cotidianul Gândul, citat de MEDIAFAX.

O echipă de cercetători de la Universitatea Yale a descoperit că persoanele foarte stresate depun grăsimea în jurul taliei, iar surplusul apărut în această parte a corpului este asociat cu apariţia bolilor de inimă.

Medicii spun că, atunci când în corpul uman se produc astfel de dereglări hormonale din cauza stresului, suntem tentaţi să mâncăm mai mereu. Mai mult, în astfel de situaţii avem senzaţia că nivelul glicemiei scade, iar atunci apelăm la ceva dulce, pentru a ne reveni. “Simplul gest de a duce ceva la gură ne calmează din punct de vedere psihic. Printre alimentele preferate de persoanele stresate se numără alunele, sticksuri, chipsuri, de regulă tot ce se poate ronţăi”, spune medicul nutriţionist Ioana Diana Dima. Specialistul completează că, atunci când suntem la birou şi ... Citeşte mai departe »

Ataşament: Imagine 1
Vizitări: 612 | Data: 03.12.2009 | Reiting: 2.2/4 | Comentarii (5)

1 decembrie este şi Ziua Internaţională de lupta împotriva HIV-SIDA, o ocazie de a aminti ce înseamna aceasta şi de a învăţa cum să luptăm împotriva infecţiei cu HIV.

HIV reprezintă prescurtarea în limba engleză a Human Immunodeficiency Virus (Virusul Imunodeficienţei Umane - virusul HI).

Infecţia cu HIV este ireversibilă, se poate doar întârzia apariţia bolii prin administrare de medicamente.

Boala SIDA, o dată declanşată, evoluează continuu, putându-se întârzia doar şi trata medicamentos sau chirurgical o serie de boli apărute ca urmare a deficitului imun.

25.000.000 de oameni au murit de SIDA de la apariţia maladiei şi 60 de milioane au fost infectaţi cu virusul HIV, potrivit unui raport dat publicităţii de ONU, în luna noiembrie a acestui an.

Tendinţa ultimlilor ani indică o scădere a numărului noilor infecţii. Cele mai multe progrese se observă în Africa subsahariană. Experţii pun situaţia pe seama conştientizării prevenţiei.

Conform raportului, circa 33 de ... Citeşte mai departe »

Ataşament: Imagine 1
Vizitări: 576 | Data: 01.12.2009 | Reiting: 2.0/3 | Comentarii (2)


Vânătorul de crocodili”, „Distrugătorii de mituri” sau „Tehnici de supravieţuire” sunt seriale tv care au făcut înconjurul lumii şi au..captat atenţia a zeci de milioane de telespectatori, care au urmărit cu sufletul la gură aventurile cunoscuţilor realizatori.

Deşi televizorul a încetat de mult să mai fie considerat un mijloc de educare, ci mai degrabă unul de manipulare, producătorii străini de emisiuni au înţeles că oamenii s-au cam plictisit de ştiri morbide, talk-show-uri insipide şi desene animate violente.

Astfel, dacă în urmă cu cinci-şase ani găseam câteva emisiuni răzleţe de acest gen, acum tot mai multe posturi de televiziune îşi asigură audienţa prin filme-documentar şi seriale care îmbină curiozitatea ştiinţifică şi spiritul de aventură.

Dar emisiunile nu sunt urmărite doar din curiozitate sau pentru doza de adrenalină create, astfel că unele dintre acestea dezvăluie adevărate „ decatloane’’ de instrucţiuni pentru neiniţiaţi.

În urmă cu ceva ... Citeşte mai departe »

Ataşament: Imagine 1
Vizitări: 564 | Data: 29.11.2009 | Reiting: 5.0/6 | Comentarii (4)

Netratarea dinţilor cariaţi afectează mai ales stomacul, dar şi rinichii. În plus, un copil din doi are nevoie de aparat dentar.

Dinţii strâmbi, distanţaţi sau înghesuiţi, în special la copii, constituie una dintre cele mai importante probleme de sănătate şi nu doar de estetică dentară.

Fără tratament, aceste malformaţii provoacă boli stomacale pentru că micuţii nu mai pot mesteca mâncarea sau au dificultăţi de pronunţie. Cariile, pe de altă parte, rămân una dintre problemele majore pe care copiii de la noi le au de la vârste fragede, infecţiile generate de acestea afectând grav organismul.

Dinţi stricaţi înainte de erupţie

Cele mai frecvente probleme care apar la copii sunt cariile de biberon. Ele sunt cauzate de lichidele îndulcite pe care mulţi micuţi le consumă. „70% dintre copiii mici au carii de biberon, iar dinţii sugarului sunt afectaţi chiar înainte de a erupe”, spune stomatologul Oana Taban, directorul general al grupului de clinici Dentestet.Pentru a evita co ... Citeşte mai departe »

Ataşament: Imagine 1
Vizitări: 641 | Data: 23.11.2009 | Reiting: 5.4/5 | Comentarii (1)

Virusul gripei noi, impotriva caruia exista un vaccin controversat, se pare ca va putea fi combatut si cu ajutorul unei substante cu rol dezinfectant, deosebit de eficienta. Un grup de cercetatori din Coreea a reusit in premiera mondiala sa realizeze o noua compozitie chimica cu efecte letale pentru AH1N1, dar care nu afecteaza negativ mediul inconjurator si care este foarte usor de preparat, scrie Romania Libera.

Oamenii de stiinta au descoperit ca apa ozonificata in combinatie cu acidul hidrocloric dezactiveaza virusul intr-un mod foarte eficient si poate fi un dezinfectant cu efecte extrem de importante in privinta limitarii raspandirii gripei porcine. De regula, acest acid distruge bacteriile din tractul intestinal, dar este utilizat sipentru indepartarea petelor sau a unsorii. Expertii sustin ca folosirea acestei substante pentru dezinfectarea si igienizarea unor suprafete se face fara a afecta in vreun fel mediul. Totodata, se estimeaza ca aceasta substanta are costuri de pro ... Citeşte mai departe »

Ataşament: Imagine 1
Vizitări: 553 | Data: 10.11.2009 | Reiting: 5.0/4 | Comentarii (4)

Forţă  Bravicea.




Vizitări: 651 | Data: 07.11.2009 | Reiting: 5.0/7 | Comentarii (4)


În vederea prevenirii răspândirii gripei porcine, Guvernul a decis azi, 4 noiembrie, ca toate instituţiile de învăţământ din Republica Moldova să aibă o vacanţă timp de o săptămână (9 - 15 noiembrie), iar în cazul grădiniţelor să recomande părinţilor să ţină copiii acasă.

Cabinetul de miniştri a mai convenit ca să fie pregătită o adresare oficială, prin care se va recomanda cetăţenilor Republicii Moldova să evite deplasarea în ţările cu risc sporit de infectare cu virusul AH1N1.

Guvernul a mai decis procurarea de urgenţă a unui lot important de medicamente din străinătate, care să poată fi distribuit în câteva zile instituţiilor medicale din toată Republica Moldova.

Astfel, vor fi procurate 500 mii doze de "tamiflu" şi alte 10 mii doze de "vinamivir", pentru care se vor cheltui circa 54 milioane de lei din Fondul de Profilaxie a Ministerului Sănătăţii.

Simptomele infecţiei cu virusul gripal AH1N1 ... Citeşte mai departe »

Ataşament: Imagine 1
Vizitări: 545 | Data: 04.11.2009 | Reiting: 9.0/2 | Comentarii (7)