Acasă » Arhiva noutăţilor
« 1 2 3 4 ... 13 14 »
Cuvântul este fundamentul a tot ceea ce înseamna comunicare umană, fiecare cuvânt este viu, are locul lui și necesită să fie utilizat cu atenție. Încrederea în forţele proprii şi utilizarea corectă a cuvintelor asigură succesul garantat al celui care aspiră spre el. “Limba română este un organism viu” în veşnică schimbare, afirma marele nostru lingvist Eugen Coşeriu, prin urmare şi noi robii ei suntem obligaţi sine qua non să ne conformăm schimbării ei.
În scopul formării competenţelor ortoepice, dar şi a promovării lecturii Biblioteca Publică “George Munteanu” în colaborare cu Liceul Teoretic “Ştefan cel Mare”, s. Bravicea a organizat al doilea an consecutiv Concursul local “Oratorul anului”.
Concursul s-a desfăşurat conform unui regulament care a fost postat pe sit-urile celor două instituţii. În scopul unei prezentări eficiente, concurenţilor li s-au oferit posibilitatea de a alege una din cele două teme pe care trebuiau să pregătească un discurs de 3-4 minute.
... Citeşte mai departe »
Vizitări: 671 | Data: 01.01.2015 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Astazi se mai termina un an, un an care pe cineva l-a facut fericit, pe cineva invers, cineva nu vrea sa se termine - iar cineva abia asteapta.
Si cum nu ar fi acest an pentru toți, iti dorim ca anul următor să fie mai bun! Lasați-vă cuprinsi de fericire şi bucurie .. iertați .. zimbiți .. exprimați-vă .. relaxați-vă .. respirți profund .. iubiți! Fie ca gîndurile bune sa devina realitate, visele sa se materializeze, prietenii adevarati sa ramina mereu aproape, iar dragostea sa fie cea pentru care merita sa traiți o viata, o imbratisare virtuala si La Multi Ani!    ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 597 | Data: 31.12.2014 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Elena Godovaniuc, directorul L/T "Ștefan cel Mare" din s. Bravicea, r. Călărași și Ecaterina Sobol, profesoară de limba engleză în aceeași instituție au participat în luna octombrie la proiectul "O lume de văzut", program educațional implementat din anul 2003 de organizația "People in Need" din Republica Cehă. Scopul proiectului "O lume de văzut" este de a crește gradul de conștientizare a tinerilor cu privire la provocările lumii de azi și problemele sociale actuale, precum și de a iniția dezbateri, de a dezvolta gândirea critică și de a formula întrebări și opinii referitoare la drepturile omului și alte teme relevante. Proiectul își propune, de asemenea, să promoveze o înțelegere a proceselor globale care influențează viața oamenilor în întreaga lume și să cultive simțul responsabilității, încurajând astfel implicarea în mod activ la soluționarea problemelor curente, atât la nivel local, cât și la nivel mondial. În cadrul acestui proiect, școlilor li s-au oferit filme documentare și ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 774 | Data: 03.12.2014 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Cuvântul este fundamentul în tot ceea ce înseamna comunicare umană, fiecare cuvânt este viu, are locul lui și necesită să fie utilizat cu atenție.

În scopul formării competenţelor ortoepice, dar şi a promovării lecturii Biblioteca Publică “George Munteanu” în colaborare cu Liceul Teoretic “Ştefan cel Mare”, s. Bravicea organizează Concursul local Oratorul anului, -ediţia a II-a-
02 decembrie 2014-clasele a I-VI-a:
06 decembrie 2014/clasele a VII-XII-a:


Concursul se va desfăşura conform regulamentului:
1. La concurs participă elevii claselor a I-XII-a. În vederea unei aprecieri corecte, elevii vor fi împărţiţi în 4 categorii cu teme de abordare diferite, conform criteriilor de vârstă.
2. Elevii vor avea posibilitatea să aleagă una din cele două teme propuse pentru categoria lor de vârstă. Astfel:


I ETAPĂ
- Clasel ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 664 | Data: 28.11.2014 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Astăzi, la data de 16 octombrie în incinta liceului a avut loc întîietatea cercului "Turism Sportiv" proba escaladă organizată de antrenorul Godovaniuc Viorel. Au participat 13 elevi cu vîrstă cuprinsă între 12-18 ani. Competiția a fost pentru unii ușoară, pentru alții grea. Nu au lipsit emoțiile de încurajare a părinților, a asistenților. Dar, ca la fiecare competiție cîștigă cel mai puternic.

Pe locul III s-a clasificat Bulat Cristina
Pe locul II- Iurcu svetlana
Învingătoarea acestei competiții a fost Veveriță Nicoleta.

Am rămas bine dispuși și sperăm să avem parte de competiții și la velo-turism, turism nautic.

Ataşament: Imagine 1 ·Imagine 2
Vizitări: 600 | Data: 16.10.2014 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)



Evenimentul va începe la ora 17:00. Vă aşteptăm cu drag!
Vizitări: 632 | Data: 13.10.2014 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

În ţări ca România, Rusia, Canada, Croaţia, India sau Lituania, data de 5 octombrie este destinată aprecierii cadrelor didactice. În această listă de ţări se include şi Republica Moldova, unde, la 5 octombrie, toţi profesorii sărbătoresc ziua lor profesională. Anul acesta, din motiv că data de 5 e în weekend, noi, elevii absolvenţi, am hotărît să felicităm profesorii cu două zile mai devreme. Le-am organizat un sfîrşit de săptămînă mai special în speranţa că o să le placă.
I-am întîmpinat cu pîine şi sare, le-am oferit flori, aplauze şi cuvinte de felicitare. A fost puţinul pe care l-am putut face în semn de mulţumire, pentru că răbdarea şi dragostea lor faţă de noi nu o vom putea răsplăti nici cu cele mai scumpe cadouri.

... Citeşte mai departe »
Vizitări: 726 | Data: 04.10.2014 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (3)

A trecut exact o lună de la începutul noului an şcoalar. 1/3 din anotimpul care ne aduce la şcoală, 30 de zile din cele 240 pe care trebuie să le petrecem în liceu.
Am început anul destul de activ. Perioada dintre 2 şi 11 septembrie a fost dedicată Decadei Circulaţiei Rutiere şi Siguranţei la Trafic, iar săptămîna aceasta, între 27 septembrie şi 3 octombrie, este dedicată Cunoştinţelor Juridice în Şcoală. Cu aceste ocazii au fost organizate concursuri de desene şi gazete de perete, la care elevii, în special cei ai claselor primare şi gimnaziale, au fost încîntaţi să participe. Pentru participare fiecare a primit cîte o diplomă pe care au adăugat-o la portofoliul personal şi/sau cel al clasei.
Pentru mîine, 1 octombrie, avem în plan să facem ordine pe teritoriul liceului şi cel din jurul lui. E un început de an promiţător iar implicarea tuturor e necesară şi obligatorie. Avem încă atîtea de făcut pînă la 31 mai şi la sigur că elevii liceului ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 586 | Data: 30.09.2014 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Despre asta acum, ca elevă, nu spun mare lucru. E un eveniment aşteptat, pentru vacanţă, dar şi unul de care absolvenţii ar fugi dac-ar putea, căci le vin examenele. Pentru cei de-a 12-a mai e şi ceva trist, ziua asta fiind ultima în care ei păşesc pragul şcolii în calitate de elevi. Însă nu sunt nici primii şi nici ultimii care trec prin aşa momente, aşa că capu' sus şi principalul e să nu uite de unde vin. Să se întoarcă mereu acasă. Mai multe detalii mîine, după ce voi vedea şi simţi emoţiile ultimii zile de şcoală pentru următoarele 3 luni sau pentru o viaţă . Dar pînă una alta, da şcoală nu scapă nici cei de-a 9-a şi nici cei de-a 12, deoarece... VIN EXAMENELE !!!
Vizitări: 624 | Data: 29.05.2014 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

...despre burete, cretă şi boxă:

Cubul galben
şade lejer pe bancă
şi zîmbeşte la mine
parcă ar dori
să o iau printr-o,
lingură de apă
şi să o spăl

Îmi pare că
doreşte să şteargă
cel puţin o bucată
de tablă!

şi dacă nu doresc
să o şterg?
atunci o las pe masă!

Murdară de cretă
şi plină de praf
nu e tocmai ideală
dar obişnuită

De fapt e o buretă complicată
ca fiecare din noi.

Aş vrea să cred
că o boxă de 5 cm pătraţi
face să audă o lume întreagă
vocea buretei de lîngă ea

ştăcherul întins
desprins din fundul boxei
curge de pe bancă
şi aşteaptă

Nu cunosc o altă bucată
de negrol care să
ne intereseze
de ce?
pentru că...
* * *
Ne ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 639 | Data: 13.05.2014 | Reiting: 5.0/2 | Comentarii (1)