Acasă » 2014 » Decembrie » 3 » Proiectul "O lume de văzut"
10:58
Proiectul "O lume de văzut"
Elena Godovaniuc, directorul L/T "Ștefan cel Mare" din s. Bravicea, r. Călărași și Ecaterina Sobol, profesoară de limba engleză în aceeași instituție au participat în luna octombrie la proiectul "O lume de văzut", program educațional implementat din anul 2003 de organizația "People in Need" din Republica Cehă. Scopul proiectului "O lume de văzut" este de a crește gradul de conștientizare a tinerilor cu privire la provocările lumii de azi și problemele sociale actuale, precum și de a iniția dezbateri, de a dezvolta gândirea critică și de a formula întrebări și opinii referitoare la drepturile omului și alte teme relevante. Proiectul își propune, de asemenea, să promoveze o înțelegere a proceselor globale care influențează viața oamenilor în întreaga lume și să cultive simțul responsabilității, încurajând astfel implicarea în mod activ la soluționarea problemelor curente, atât la nivel local, cât și la nivel mondial. În cadrul acestui proiect, școlilor li s-au oferit filme documentare și manuale metodice, utilizate în abordarea diferitor subiecte care reflectă lumea de astăzi.
În luna septembrie, Elena Godovaniuc și Ecaterina Sobol au fost invitate la prima instruire. În urma acestei instruiri, moderatorii au organizat un atelier metodic, la care au fost invitați toți diriginții liceului. În cadrul acestui atelier, diriginților li s-a explicat scopul proiectului, s-a vizionat unul din filmele propuse, apoi profesorii au fost încadrați în diferite activități. Filmele au fost vizionate atât de elevii claselor gimnaziale, cât și de cei din clasele liceale. În luna noiembrie, moderatorii au fost invitați să participe la cel de-al doilea atelier de instruire de predare non-formală prin intermediul proiecțiilor de film documentar, organizat în cadrul proiectului "O lume de văzut". Trainingul s-a desfășurat timp de o zi, pe 15 și 16 noiembrie, în incinta Liceului Teoretic "Spiru Haret" din Chișinău.
În luna decembrie și ianuarie, moderatorii vor proiecta ultimile trei filme documentare, vor organiza activități în baza acestora, iar în luna februarie, vor fi invitați la cea de-a treia instruire de predare non-formală prin intermediul proiecțiilor de film documentar, organizat în cadrul proiectului "O lume de văzut".
Proiectul "O lume de văzut/ One world in Schools" este realizat în Republica Moldova de "People in Need" în parteneriat cu "OWH Studio", finanțat de Ministerul de Externe al Republicii Cehe în cadrul programului Transition Promotion. L/T "Ștefan cel Mare" a primit un proiector și două boxe, ca rezultat al implicării Elenei Godovaniuc și Ecaterinei Sobol în acest proiect.

[i]
Vizualizări: 775 | Adăugat de: Katty | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]