Acasă » Arhiva noutăţilor
« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »
 
 După două luni de lecții, teme pentru acasă și noi cunoștințe am hotărît să facem o mică pauză. O pauză petrecută la fel, în liceul nostru, însă cu un pic altfel de dispoziție. Deci,trecînd cu vederea temele kilometrice și lecțiile care trebuiesc  învățate practic mot-a-mot, nenumăratele absențe și note ceva mai mici decît la gimnaziu, cel mai așteptat moment din toate cele petrecute în liceu pentru toți e, evident, „Balul Bobocilor”.
 
 Însă întrucît anul acesta nu avem boboci, am hotărît să scotocim în arhiva școlii și să scoate la suprafață unul din concursurile de care mulți au uitat, și încă mai mulți nici nu l-au văzut vre-odată aici. Un concurs în care toate domnișoarele doritoare  din liceul nostru vor avea ocazia de a-și demonstra talentele. 
  
 Deci, vinerea trecută, 08-11-13, în l/t „Ștefan cel Mare” a avut loc concursul „Mini Miss ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 623 | Data: 15.11.2013 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Cuvântul este fundamentul în tot ceea ce înseamna comunicare umană, fiecare cuvânt este viu, are locul lui și necesită să fie utilizat cu atenție. Încrederea în forţele proprii şi utilizarea corectă a cuvintelor asigură succesul garantat al celui care aspiră spre el. “Limba română este un organism viu” în veşnică schimbare, afirma marele nostru lingvist Eugen Coşeriu, prin urmare şi noi robii ei suntem obligaţi sine qua non să ne conformăm schimbării ei.
În scopul formării competenţelor ortoepice, dar şi a promovării lecturii Biblioteca Publică “George Munteanu” în colaborare cu Liceul Teoretic “Ştefan cel Mare”, s. Bravicea organizează în anul 2013 Concursul local “Oratorul anului”, -ediţia I-
Concursul se va desfăşura conform regulamentului:
La concurs participă elevii claselor a V-XII-a. În vederea unei aprecieri corecte, elevii vor fi împărţiţi în 3 categorii cu teme de abordare diferite conform criteriilor de vârstă.
Elevii vor avea posibilitatea să ale ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 624 | Data: 14.11.2013 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Din reflexiile şi reflecţiile referitoare la evenimentul petrecut sâmbătă în liceul nostru - Întâlnirea Absolvenţilor, am primit predominant doar vorbe bune şi frumoase din partea celor prezenţi. Acest fapt spune că, neglijând micile erori calitative şi cantitative, toată lumea a avut parte de voie bună şi s-a bucurat de plăcerea reîntâlnirilor cu foştii colegi de şcoală. Pentru că să rezumăm sau să ne formăm o viziune despre ce s-a petrecut la Întâlnirea Absolvenţilor 2013 postăm câteva poze.

       ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 690 | Data: 22.05.2013 | Reiting: 5.0/3 | Comentarii (0)

Sâmbătă, 18 mai 2013, la ora 19:00, în încinta Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din s. Bravicea, r. Călăraşi va avea loc tradiţionala „Întâlnirea absolvenţilor”. Aşteptăm toţi absolvenţii fostei Şcoli Medii Bravicea, dar vom fi bucuroşi să avem oaspeţi de onoare promoţiile absolvente în anii 1973, 1983, 1993, 2003.

Cu respect, absolvenţii anului 2013 ai Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare”, Bravicea
Vizitări: 639 | Data: 04.04.2013 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)


1.
 O persoana care n-a gresit vreodata, nu va incerca ceva nou. Cei mai multi nu incearca sa faca ceva nou, pentru ca se tem de greseli. Dar acest lucru nu este de temut. Adesea, oamenii care au pierdut, invata cum sa castige mai mult decat cei carora succesul le-a venit dintr-odata.

... Citeşte mai departe »

Vizitări: 623 | Data: 06.03.2013 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Sunteţi bine cunoscuţi deja cu participarea echipei liceului la festivalul-concurs naţional „Odyssey of the Mind” pentru al cincilea an consecutiv la începutul lunii februarie.

Echipa „Mighty Kickers”, avându-l ca antrenor pe dnul Godovaniuc Sergiu, a reuşit să întreacă toate echipele participante la problema şi divizia lor, ocupând locul I şi, după câteva turvine, fiind selectate pentru etapa internaţională a festivalului.
Din păcate, echipele căştigătoare nu sunt oficial sponsorizate, aşa că membrii echipei sunt nevoiţi să achite costul călătoriei în Germania. Iar o dată ce suma pentru un participant e foarte mare, deci, imposibilă, rugăm enorm oamenii cu sufletul generos să ne ajute să reprezentăm şi de data aceasta Moldova în Germania.

Prezentarea echipei, cu tema „It’s how you look at it” o puteţi vizualiza la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=7yhPt8u3EPs
Vizitări: 601 | Data: 17.02.2013 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

În Liceul Teoretic "Ştefan cel Mare" s-a dat oficial start sărbătorilor de iarnă, deci şi vacanţei care se anunţă a fi fantastică, luând în considerare zăpada pufoasă şi în general atmosfera de afară.

După-amiezile zilelor de 20 şi 21 decembrie au fost pline de voie bună pentru elevii liceului nostru. Holurile şcolii au răsunat de cântece, colinzi, urări, ritmuri şi voci curajoase. Mulţumim tuturor participanţilor la aceste manifestări artistice ce au îmbogăţit spiritul sărbătorilor de iarnă.

Vacanţă plăcută tuturor şi faceţi loc magiei sărbătorilor ce vin în sufletele Voastre!
Vizitări: 576 | Data: 23.12.2012 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

„Fă-ţi datoria oricând. Totdeauna va fi cineva care să te vadă: tu însuţi.”

Am ales afirmaţia lui Nicolae Iorga nu la întîmplare, ci pentru a vorbi de lucruri frumoase, făcute din inimă, fără a cerşi recunoştinţa cuiva, e mai mult o împlinire sufletească a unei idei realizate. Vorbesc despre nobila intenţie a doamnei director al Bibliotecii publice "George Munteanu” , profesoarei de istorie, d. Zatic Angela de a păstra memoria trează şi a aduce un semn de recunoştinţă celor care au suferit cumplit, au fost nedreptăţiţi şi reabilitaţi prea tîrziu - persoanele deportate, consătenii nostri. Am citit lista celor deportaţi (o găsiţi la http://bibliotecabravicea.wordpress.com) şi am rămas zguduită gîndindu-mă la soarta acestor oameni. Printre ei am găsit numele mătuşii mele, oamenilor cunoscuţi, al tatălui d. Suvac Elena.

Ştiam că d. Zatic de mult timp poartă în suflet dorinţa de a face ceva pentru păstrarea memoriei şi recunoştinţei pentru aceşti oameni şi a găsit sprijin ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 605 | Data: 09.12.2012 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Tradiţional în fiecare an la data de 23 noiembrie sărbătorim ziua Liceului şi anul acesta n-a fost o excepţiee şi am facut-o într-un mod original , prin sfinţirea celor 2 localuri renovate- biblioteca şcolară şi cantina. Cum a menţionat  d.Simcov Liliana, prezentă la eveniment în calitate de absolventă dar şi de  reprezentant al Centrului Educaţional Pas cu pas, ambele edificii sînt foarte importante, deoarece unul reprezintă hrana materială, iar celălalt- hrana spirituală(despre colaborarea cu Centrul Pas cu Pas vă voi informa în alt articol). Părintele Valeriu a oficiat o slujbă şi a sfinţit cele 2 localuri, dîndu-ne binecuvîntarea.  Întreg corpul didactic a participat la eveniment  unde au vizionat şi cele 2 filmuleţe care prezintă calea parcursă pînă la sfinţire.  Aş vrea să  remarc activitatea voluntarei Corpului Păcii din perioada 2010-2012 în Liceul nostru- domni ... Citeşte mai departe »

Vizitări: 580 | Data: 03.12.2012 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (1)

Sala de conferinţe a Institutului Muncii din Chişinău a adunat joi, 29 noiembrie , persoanele implicate în proiectul care şi-a luat startul acum doi ani: Comunităţi şcolare în acţiune : persistarea în şcoală a elevilor din familii social- vulnerabile. Am partcipat la acest frumos proiect şi noi, LT „Ştefan cel Mare” ,propunînd elevilor activităţi în trei cercuri: „Turism sportiv”, „Mîini dibace”, „O şansă în plus- calculatorul”. E frumos atunci cînd oferi copiilor şanse egale de dezvoltare, le educi gustul de tot ce e frumos şi naţional, de pitorescul plaiului natal, de modul sănătos de viaţă, să le formezi spiritul de echipă, să se perceapă parte a unui colectiv mic, apoi a unui tot întreg. Calculatorul nu mai e astăzi un obiect rar chiar şi la sate, dar nu pentru toate familiile. Copiii au avut posibilitate să-şi dezvolte competenţele digitale, pe care le vor folosi ulterior în cadrul orelor, dar şi la pregătirea temelor de acasă la calculatoarele procurate din proiect şi instalate î ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 565 | Data: 03.12.2012 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)