Acasă » Arhiva noutăţilor
« 1 2 3 4 5 ... 13 14 »
La lecţia de limbă şi literatură română, ca să înţelegem mai bine postmodernismul, profesoara ne-a rugat să încercăm să alcătuim cîteva texte, avînd ca ''surse de inspiraţie'' o cîrpă, cretă şi o boxă veche. S-a primit cam aşa :

Fără sens una fără alta.
O cîrpă murdară ce lasă urme
pe tablă şi mîini din cauza cretei...

O cîrpă ce poate şterge sau murdări.
Una ce poate înăbuşi sunetul unei
boxe vechi
Sau ce nu-l poate înăbuşi.
Depinde de cît de mare îi este
suprafaţa
şi de importanţa lor într-o sală
de clasă.
* * *
Sărmana ea
ce șterge atîta adevăr
nu vede apă
cu zilele cu anii.
sărmana ea
chinuită de soartă
stă aruncată pe undeva

îți sparge timpanele
sunetul plin de praf
a boxei lăsate la
întîmplare
la fel ca și bureta cea plin ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 650 | Data: 12.05.2014 | Reiting: 4.7/3 | Comentarii (0)

Sîmbătă, 17 mai 2014, la ora 19:00, în incinta liceului ‚‚Ştefan cel Mare’’ din satul Bravicea, raionul Călăraşi, va avea loc tradiţionala ‚‚ Întîlnirea absolvenţilor’’. Vom fi bucuroşi să avem ca oaspeţi de onoare promoţiile absolvente în 1974, 1984, 1994 şi 2004 însă aşteptăm cu drag toţi absolvenţii şcolii din Bravicea.

Cu respect, absolvenţii anului 2014, l/t ‚‚ Ştefan cel Mare’’, Bravicea.

Vizitări: 602 | Data: 01.05.2014 | Reiting: 5.0/2 | Comentarii (0)

La data de 15 aprilie, în incinta liceului ''Ştefan cel Mare'' a avut loc un eveniment cultural de o importanţă majoră pentru instituţia noastră. Proiectul ''Poduri de carte'' care are rolul de a promova literatura română în Basarabia s-a dovedit a fi o şansă de a găzdui scriitori ca Ioan Groşan, Teodor Dună, Lucian Vasilescu, Iulian Filip, Iurie Colesnic, în frunte cu preşedintele institutului de cultură romînească ''Mihai Eminescu'', Nichita Davidov.
Elevii liceului au fost invitaţi la o întrunire cu aceşti scriitori, vizita cărora i-a lăsat pe tineri plăcut impresionaţi de cărţile acestora : ''Un om din Est'', ''Ţara mea, viaţa mea, dragostea mea''şi altele.
Oaspeţii noştri, cu ocazia acestei vizite, au făcut şi o donaţie de carte care include atît literatură pentru copii cît şi pentru maturi (poveşti, poezii, povestiri, nuvele, romane, cărţi istorice, cărţi de critică literară).
Le mulţumim din suflet şi vom fi nespuşi de bucuroşi să-i avem ca oaspeţi încă o da ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 587 | Data: 30.04.2014 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

   Primele luni ale anului au trecut mai repede decît ne-am aşteptat. Odată cu ele, a trecut şi prima parte a celui de-al doilea semestru şcolar, care, cu siguranţă, a devenit unul mai interesant şi mai prosper în comparaţie cu primul semestru. 
  După o scurtă vacanţă de iarnă, în care elevii s-au odihnit şi au sărbătorit alături de cei dragi, am revenit la şcoală cu noi forţe şi noi idei pe care le aplicăm în cadrul concursurilor, seratelor şi, în general, activităţilor propuse. 
 
Evenimente:  - locul 1 la concursul naţional în limba engleză '' Odiseea Cugetului'' 
                   - locuri de frunte la olimpiadele raionale la limba română, limba engleză, matematică, biologie, chimie,  istor ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 637 | Data: 27.02.2014 | Reiting: 5.0/2 | Comentarii (0)

   Internetul a devenit o realitate a lumii contemporane şi astăzi  cu greu ne-am imagina viaţa fără acces în acest spaţiu virtual necuprins. Însă utilizat ca o sursp de informare şi cunoaştere, ca o modalitate  de comunicare instantaneu, internetul nu este lipsit şi de anumite pericole. Mai ales copiii pot cădea pradă acestor riscuri. 

Statisticile au arătat că Internetul are cea mai mare popularitate printre tineri. Riscurile pe care le înfruntă tinerii utilizatori de Internet pot fi grupate în cinci categorii:

- Caracterul necenzurat al Internetului şi dificultăţile 
întâmpinate de adolescenţi în evaluarea critică a informaţiei la care sunt expuşi.
Vizitări: 624 | Data: 11.02.2014 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

 E deja decembrie. Iarnă. Timpul vacanței, a sărbătorilor, a pregătirilor. Liceul nostru, la fel, îmbracă straiele de sărbătoare și primește în incinta sa spiritul Anului Nou, unul , sperăm noi, încă și mai bun și mai prosper decît cei precedenți. 
Așadar, din numele întregului liceu, țin să vă aduc calde felicitări și urări de bine. Să aveți un An Nou fericit și vesel, un Crăciun cald în mijlocul celor mai dragi persoane și fie ca anul care vine să fie anul scopurilor atinse și al dorințelor devenite realitate. 
   La Mulți Ani!!! 
Vizitări: 636 | Data: 22.12.2013 | Reiting: 5.0/2 | Comentarii (0)

  Sîntem oameni și devenim cineva doar atunci cînd avem după ce să fim judecați.De bine sau de rău, asta e deja o altă temă. 
  Sîntem la o vîrstă cînd deja ne preocupăm de viitor, de afirmări și chestii de genu, cu toate că mai avem de trecut peste o barieră mult prea importantă către viața de student.Dar, în fine, e vorba de ceva mult mai general acum. Nu e vorba de o categorie socială sau de o anumită vîrstă. E vorba de noi și de afirmarea noastră.
 
  Cu siguranță fiecare are talentul său, punctul său forte. Deci, fiecare e dator să dezvolte acest talent dacă vrea să se deosebească de ceilalți, pentru că obișnuitul, știm noi, demult nu mai e la modă.
  Ajunși la momentul cînd majoritatea lucrurilor depind  de propriile investiții cea mai bună metodă spre prosperitate e aceea de a pune suflet în tot ceea ce facem, de a ne implica în cît mai multe activități posibil. Trebuie să încercăm să luăm decizii cî ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 708 | Data: 30.11.2013 | Reiting: 5.0/5 | Comentarii (0)

 Sîmbătă, 23 noiembrie, în incinta Casei de Cultură a avut loc concursul Oratorul Anului ediţia I. Au participat elevi din clasele 5-12 şi s-au prezentat foarte bine, în pofida emoţiilor pe care le aveau şi a experienţei limitate, acest concurs fiind ceva nou pentru ei. În urma desfăşurării concursului, fiecare participant a fost premiat cu cîte o diplomă şi o notă de 10 în registru ). 
  
  Noi, elevii, ne bucurăm că am avut ocazia să luăm parte la acest concurs şi mulţumim organizatorilor pentru atmosfera călduroasă şi pentru experienţa acumulată datorită lor.

 Şi pentru că a fost totuşi un concurs, avem următoarele rezultate: 
Vizitări: 717 | Data: 29.11.2013 | Reiting: 3.7/3 | Comentarii (0)

Demultușor nu s-a vorbit aici despre turiștii noștri, mîndria liceului. Așadar, în ultimul timp, echipa de turism condusă și antrenată de domnul Viorel Godovaniuc, nu a ieșit din ritm, continuînd să aducă în arhiva liceului doar medalii, diplome și premii de gradul I.
27.09.2013 -Cupa moldovei turism pedestru, loc I,
18.10.2013 - Cupa Federatiei turism montan , loc II, 
Vizitări: 562 | Data: 21.11.2013 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

 Azi, după ore, cîțiva din elevii liceeni au avut ocazia să meargă într-o excursie în tabăra de pompieri și salvatori, situată nu departe de Bravicea. 
 Am văzut mai mult de 200 de oameni în uniforme, am avut ocazia să vedem echipamentul salvatorilor de aproape. Am rămas plăcut impresionați de amabilitatea și ospitalitatea celor din tabără. 
 Timp de două ore am aflat numeroase lucruri interesante despre aceste profesii. Ghidul ne-a povestit cum are loc fiecare misiune, ce rol are fiecare instrument și cum să folosim echipamentul de prim ajutor cînd avem nevoie.  Cu siguranță măcar cîțiva din elevii de astăzi ai liceului nostru, vor fi, în viitor, salvatori sau pompieri. Am înțeles că e o onoare să ai așa profesie. 








Vizitări: 689 | Data: 15.11.2013 | Reiting: 5.0/2 | Comentarii (0)