Acasă » 2011 » Decembrie » 20 » Totaluri: Comunităţi şcolare în acţiune
22:49
Totaluri: Comunităţi şcolare în acţiune
În anul 2011 au activat 2 cercuri "Turism Sportiv" şi "Mîini dibace" în care au participat 40 de elevi. Aceste cercuri au fost deschise graţie finanţării din partea Fundaţiei SOROS prin intermediul Centrului Educaţional PRO DIDACTICA. Valoarea proiectului a constituit 5000 $. Pentru desfăşurarea activităţilor cercurilor au fost procurate materiale şi echipament necesar: pentru "Turism sportiv" a fost procurat echipament sportiv (funii, corturi, rucsacuri etc.), iar pentru "Mîini Dibace" - 2 maşini de cusut, materiale pentru împletit, croşetat, croit.

Elevii cercului de turism au participat la un marş turistic în pădurea Ţigăneşti, făcând o vizită la mănăstirea Ţigăneşti şi un antrenament în pădure; iar în luna mai au participat la cantonamentele de turism organizate la Butuceni, elevii au vizitat Complexul Turistic de la Orheiul Vechi, au asistat la competiţiile republicane la turism montan.






Elevii cercului "Mîini Dibace" au organizat o expoziţie la Casa de Cultură a lucrărilor confecţionate, în cadrul manifestării culturale dedicate celei de-a XX-a aniversare a Independenţei Republicii Moldova. La data de 12.12.2011 aceştia au organizat o expoziţie cu vânzări în cadrul Liceului.


Totalurile proiectului au fost anunţate la careul elevilor, organizat la data de 12.12.2011. Elevilor li s-au înmânat diplome pentru participare la concursuri, expoziţii.

Elevii membri ai cercurilor şi-au expus dorinţa de a continua activitatea în anul 2012 şi şi-au împărtăşit impresiile spunând că au fost implicaţi în activităţi interesante, au învăţat lucruri utile.


Proiectul a fost aplicat prin intermediul AO "Părinţii în sprijinul Învăţământului". Coordonatorul proiectului este Elena Godovaniuc, iar facilitatorii - Godovaniuc Viorel "Turism sportiv" şi Bejan Elena "Mîini Dibace". În cadrul proiectului, psihologul şcolar Homsi Otilia şi directorul educativ Rîşcovan Svetlana au beneficiat de seminare tematice, pe care ulterior le-au desfăşurat cu cadrele didactice din Liceu.

Pentru anul 2012 a fost depus un nou formular de aplicare în cadrul proiectului "Comunităţi şcolare în acţiune: crearea condiţiilor pentru persistarea în şcoală a elevilor din familiile social-vulnerabile". Despre rezultate vă vom anunţa în curând. Urmăriţi-ne.
Vizualizări: 628 | Adăugat de: Inkpot | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]