Acasă » 2009 » Decembrie » 3 » Cum şi de ce te îngraşă stresul
22:57
Cum şi de ce te îngraşă stresul
Un hormon, denumit cortizol, care este în creştere în momentele de tensiune, ca reacţie de apărare a organismului, este vinovat de luarea în greutate, informează cotidianul Gândul, citat de MEDIAFAX.

O echipă de cercetători de la Universitatea Yale a descoperit că persoanele foarte stresate depun grăsimea în jurul taliei, iar surplusul apărut în această parte a corpului este asociat cu apariţia bolilor de inimă.

Medicii spun că, atunci când în corpul uman se produc astfel de dereglări hormonale din cauza stresului, suntem tentaţi să mâncăm mai mereu. Mai mult, în astfel de situaţii avem senzaţia că nivelul glicemiei scade, iar atunci apelăm la ceva dulce, pentru a ne reveni. “Simplul gest de a duce ceva la gură ne calmează din punct de vedere psihic. Printre alimentele preferate de persoanele stresate se numără alunele, sticksuri, chipsuri, de regulă tot ce se poate ronţăi”, spune medicul nutriţionist Ioana Diana Dima. Specialistul completează că, atunci când suntem la birou şi ceva ne-a enervat, pentru a ne calma, recurgem la mâncare. “Într-un fel sau altul, trebuie să ne calmăm psihicul, iar mâncarea este la îndemână în astfel de momente”, adaugă dr. Dima.

Ataşamente: Imagine 1
Vizualizări: 612 | Adăugat de: Irina | Rating: 2.2/4
Total comentarii : 5
11.12.2009

5. Irina (Irina) [Material]
mai bine mănînc o tabletă întreagă de ciocolată decît să plîng happy


11.12.2009

4. mariana dejmari (Marian4ik) [Material]
da eu nu manink cind sunt stresata....pling o ora...dupa aia totul se normalizeaza....sau stau vreo trei zile pe sec..... biggrin biggrin biggrin biggrin dar asta destul de rar......


07.12.2009

3. Armin van Buuren (TranceD) [Material]
de si dara nu ma ingras? biggrin


03.12.2009

2. Irina (Irina) [Material]
Alcoolul tot îngraşă!


03.12.2009

1. Petru (PetruDinga) [Material]
altii in timpul stresului i dau ku tita de jin...sau vodka...


Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]