Acasă » 2011 » Septembrie » 12 » Cati ani de viata castigi daca renunti la fumat acum?!
20:02
Cati ani de viata castigi daca renunti la fumat acum?!

Un studiu recent releva faptul ca femeile fumatoare sunt cu 25 % mai predispuse la afectiuni ale inimii decat barbatii, iar riscul creste cu 2 % in fiecare an, unul dintre motive fiind ca organismul acestora extrage o cantitate mai mare de substante toxice dintr-o tigara.




Fumatul este o problema de sanatate publica importanta si o epidemie globala, mai mult de un miliard de persoane fumand zilnic in toata lumea.Femeile fumatoare prezinta un risc mai mare de imbolnaviri ale inimii, mai ales in contextul in care numarul fumatoarelor creste de la an la an, sustin reprezentantii Centrului National pentru Renuntare la Fumat.La nivel mondial, desi se considera ca fumatul este o boala a barbatilor, femeile "recupereaza” rapid, existand deja 220 de milioane de femei fumatoare.

Fumatul este o cauza reala a multiple forme de cancer la femei, iar numarul femeilor care se imbolnavesc si mor din cauza cancerului este in crestere. Medicii oncologi au atras atentia asupra cresterii mortalitatii cancerului de col uterin de la 14 cazuri la mia de locuitori in 1994 la 16,93 cazuri in 2003, iar in cazul neoplasmului ovarian, de la 6,70 la 8,84 cazuri.

Renuntarea la fumat inseamna un castig in ani de viata:

- Daca renunti pana la 35 de ani, castigi toti cei 10 ani pe care i-ai fi pierdut daca ai fi continuat sa fumezi;

- Daca renunti pana la 45 de ani, castigi 9 ani;

- Daca renunti pana la 55 ani, castigi 6 ani;

- Daca renunti pana la 65 de ani, castigi doar 3 ani.

Vizualizări: 555 | Adăugat de: Vic_Art | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]