Acasă » 2011 » Septembrie » 17
Țigările, alcoolul sau fast-food-ul nu îți afectează longevitatea, dacă o ai în gene. Un studiu pe sute de centenari arată că aceștia au vicii la fel ca oamenii care trăiesc mai puțin.


Unii dintre aceștia au fumat timp de 85 de ani, alții au fumat mai mult de două pachete de țigări pe zi. Nu au făcut nici mult sport, dar nu au avut mai multe șanse de a fi obezi decât cei care au trăit mai puțin.

Vestea proastă este că e aproape imposibil să afli dacă ești unul dintre cei binecuvântați cu această longevitate. Cu alte cuvinte, nu există scuze pentru a nu ne îngriji de sănătate.

Aproape 500 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 95 și 109 ani au fost chestionați cu privire la stilul de viață pe care l-au avut. Participanții la studiu erau evrei ashkenazi care au, în cadrul grupului, o variație mai mică a genelor decât în cadrul populației generale, făcând mai ușoară identificarea efectelor geneticii de că ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 523 | Data: 17.09.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

Republica Moldova este ţara cu una dintre cele mai mari viteze de acces la internet. Cel puţin aşa arată clasamentul prezentat de site-ul netindex.com, care face referire la statisticile realizate în baza testelor efectuate de către site-ul speedtest.net.

Topul plasează Republica Moldova pe locul 9 după viteza de download având o medie de 18,89 Mbps, şi pe locul 5 după viteza de upload care este, în medie, 11,79 Mbps.
De asemenea, Republica Moldova este pe prima poziţieprivind raportul dintre viteza de download existentă şi cea promisă de Internet Provider, fiind unica ţară care depăşeşte pragul de 100 % (101.46 %).
Nici la capitolul cost pentru un Mbps ţara noastră nu stă rău, clasându-se pe locul 3, cu un preţ de 1,21 $ USD pentru 1 Mbps. Moldova este devansată, în acest sens, doar de Bulgaria (0,67 $) şi România (1,11 $).


Vizitări: 515 | Data: 17.09.2011 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (2)