Acasă » 2009 » Iulie » 07
Sute de oameni au venit astăzi la ora 8.00 dimineaţa la monumentul lui Ştefan cel Mare pentru a depune flori în memoria persoanelor deportate în perioada comunistă. Bătrâni, copii, oameni de cultură şi lideri politici au comemorat evenimentele de acum cca 60 de ani. Grupul de bătrâni veniţi la Ştefan cel Mare s-au deplasat într-un marş spre monumentul oamenilor deportaţi, aflat la Gara feroviară din Chişinău.

Aceştia au depus flori, au organizat o slujbă de pomină a celor care au suferit în urma deportărilor din perioada sovietică şi au ţinut discursuri în care şi-au amintit cu tristeţe de acele vremuri. Bătrânii au scandat lozinci anti-comuniste, cerând guvernului să le întoarcă banii şi averile confiscate în acea perioadă.

"Am scris scrisori şi către Voronin şi către Putin, preşedintele Rusiei la acea vreme, însă nu am primit niciun răspuns. Aceasta este dovada că nu le pasă de noi şi că acest regim este unul crimial", a declarat pentru UNIMEDIA Valentina Sturza, preşedintele ... Citeşte mai departe »

Vizitări: 795 | Data: 07.07.2009 | Reiting: 5.0/1 | Comentarii (0)