Acasă » Articole » Articole (general)

South Park
Istoria serialului

South Park îşi are originile în 1991, când Parker şi Stone, pe atunci studenţi la cinematografie la Universitatea Statului Colorado, au creat un scurt-metraj animat denumit Jesus vs. Frosty (cunoscut şi sub numele de The Spirit of Christmas sau "Spiritul Crăciunului"). Filmul, realizat prin tehnici rudimentare, prezintă prototipurile copiilor din South Park, inclusiv un personaj similar lui Cartman dar denumit "Kenny", care aduce la viaţă un om de zăpadă ucigaş, folosind o pălărie magică. Copilul Isus salvează atunci situaţia decapitând monstrul cu aureola sa.
Pelicula a ajuns în atenţia directorilor executivi ai studiourilor Fox, iar în 1995 Brian Graden i-a contractat pe Parker şi pe Stone ca să creeze un al doilea scurt-metraj animat pentru a-l trimite unor amici ca felicitare de Crăciun. Sub titlul The Spirit of Christmas, semăna mult în privinţa stilului cu stilul folosit mai târziu în serial şi prezenta un duel de arte marţiale (terminat cu armistiţiu) între Isus şi Moş Crăciun, pornit de la o discuţie despre adevărata semnificaţie a Crăciunului. Pelicula s-a răspândit repede, atât prin copii video, cât şi pe nou apărutul Internet. Producţia acestui scurt-metraj a dus la planificarea unui serial, mai întâi cu Fox şi apoi cu Comedy Central. Primul episod a fost difuzat la 13 august 1997.
Lung-metrajul South Park: mai mare, mai lung şi necenzurat a apărut în 1999 şi a însemnat practic ieşirea "la lumină" a serialului. Pelicula a reuşit să se satirizeze atât pe ea însăşi, cât şi reacţiile conservatorilor la limbajul, perceput drept excesiv de licenţios, al personajelor.
Pe 5 martie 2005, South Park a fost ocupat locul trei în topul celor mai bune desene animate din toate timpurile, în cadrul documentarului 100 Greatest Cartoons, care s-a bazat pe un sondaj realizat de canalul britanic Channel 4 în 2004. Pe primele locuri situându-se Tom şi Jerry şi Familia Simpson.
Actualmente South Park a ajuns la sezonul al 12-lea şi la peste 180 de episoade. În septembrie 2005 Parker şi Stone au anunţat extinderea contractului cu Comedy Central până în 2008, ceea ce înseamnă că South Park va continua până cel puţin la sezonul al 12-lea.
Personaje
Principale:

Stan Marsh
Kyle Broflovski
Eric Cartman
Kenny McCormick

Alte personaje:

Butters Stotch
Tweek
Timmy
Token
Jimmy Swanson
Wendy Testaburger
Bebe
Towelie
Clyde
Pip
Dl. Garrison (mai nou Dna Garrison)
Chef
Dl. Mackey
Dna. Choksondik
Directoarea Victoria
Dl. Sclav
Big Gay Al

Tehnică de animaţie

Animaţia nu este realizată prin metoda tradiţională de desenare pe acetaţi, ci pare să fie făcut prin tăieturi în hârtie. Deşi aceasta a fost metoda folosită de creatori la începutul serialului, în prezent animaţia se face cu software pentru animaţie. Pare greu de crezut că programul folosit, Maya, este unul din cele mai complexe la ora actuală, fiind folosit în filme ca Final Fantasy: Spiritele ascunse. Creatorii serialului au ales să folosească animaţie de o calitate relativ slabă pentru că aceasta le permite sa creeze episoade noi foarte repede, abordând astfel uşor evenimente recente.

Momente celebre

În februarie 1998 a fost prezentat episodul cu numărul 13 (şi ultimul din prima serie), în care Cartman intenţionează să-şi caute tatăl. Episodul se termină cu anunţul că misterul va fi elucidat în patru săptămâni. Patru săptămâni mai târziu a fost prezentat un episod dedicat în totalitate lui Terrance şi Phillip (doi comedianţi fictivi) cauzând mare vâlvă între fani. Stone şi Parker au anunţat ulterior că a fost doar o glumă de ziua păcălelilor.
Episodul 502 It Hits the Fan a doborît un record al obscenităţilor spuse la TV, cuvîntul shit (căcat) putînd fi auzit, necenzurat, de 162 de ori, adică în medie o dată la 8 secunde!

Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/South_Park

Categorie: Articole (general) | Adăugat de: Maestro (15.07.2009) | Autor: Maestro E W
Vizualizări: 809 | Comentarii: 4 | Tag-uri: southpark, anime, best | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 4
27.09.2009

4. Ion (Maestro) [Material]
de pe TMD

16.09.2009

3. irina batku (Irina) [Material]
dar de unde le downloadezi? wink

16.09.2009

2. Ion (Maestro) [Material]
nu,sunt la sezonul 6 abia wink

12.09.2009

1. irina batku (Irina) [Material]
ai reushit sa priveshti toate episoadele? wink

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]