Acasă » 2009 » Octombrie » 4 » Brăţări electronice pentru soţii violenţi!!!!
14:16
Brăţări electronice pentru soţii violenţi!!!!

Francezii care au fost violenţi cu partenerele lor de viaţă vor purta, în 2010, brăţări electronice care le vor anunţa pe femei dacă aceştia încalcă un perimetru stabilit de lege şi încearcă să se apropie de ele.

Măsura va fi aplicată la nivel de testare, potrivit secretarului francez de stat pentru familie şi solidaritate, Nadine Morano citată de AFP.

Aceasta a precizat că, în 2008, 156 de femei din Franţa au fost ucise de consorţii lor, iar în perioada 2006-2008 aproximativ 330.000 de femei au fost agresate de partenerii de viaţă.

Brăţara nu depăşeşte dimensiunile unui ceas şi are integrat un sistem GPS. Femeile agresate vor avea şi ele un dispozitiv care le va alerta dacă bărbaţii încalcă perimetrul impus de lege şi încearcă să se apropie de ele.

Fiecare brăţară va costa 9.000 de euro, iar bugetul pentru acest proiect-pilot este de cinci milioane de euro, ceea ce înseamnă că vor fi folosite, în primă fază, peste 550 de brăţări.

Între 2006 şi 2008, instanţele franceze au pronunţat în jur de 4.000 de decizii de evacuare a domiciliului conjugal pentru soţii violenţi.

Nadine Morano a precizat că ar trebui adoptată şi o lege care să reglementeze acest nou sistem, pentru că brăţările acestea sunt diferite de cele folosite pentru foşti deţinuţi.

Sistemul a fost aplicat şi în Spania, unde a reuşit scăderea cu 14 la sută a numărului deceselor cauzate de violenţă conjugală.

Programul pilot va fi aplicat, pentru început, într-o singură regiune a Franţei, urmând să fie extins în toată ţara dacă are succes.

Ataşamente: Imagine 1
Vizualizări: 485 | Adăugat de: Irina | Tag-uri: .. | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 2
04.10.2009

2. Irina (Irina) [Material]
atiţia bani risipiţi pentru ceva,care se poate rezolva printr-un mod mult mai simplu,cred wink

04.10.2009

1. Ion (Maestro) [Material]
mai bine cu panglica decit cu bratara))

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]