Acasă » 2012 » Decembrie » 3 » Proiectul „Comunităţi şcolare în acţiune ” a ajuns la final
21:42
Proiectul „Comunităţi şcolare în acţiune ” a ajuns la final
Sala de conferinţe a Institutului Muncii din Chişinău a adunat joi, 29 noiembrie , persoanele implicate în proiectul care şi-a luat startul acum doi ani: Comunităţi şcolare în acţiune : persistarea în şcoală a elevilor din familii social- vulnerabile. Am partcipat la acest frumos proiect şi noi, LT „Ştefan cel Mare” ,propunînd elevilor activităţi în trei cercuri: „Turism sportiv”, „Mîini dibace”, „O şansă în plus- calculatorul”. E frumos atunci cînd oferi copiilor şanse egale de dezvoltare, le educi gustul de tot ce e frumos şi naţional, de pitorescul plaiului natal, de modul sănătos de viaţă, să le formezi spiritul de echipă, să se perceapă parte a unui colectiv mic, apoi a unui tot întreg. Calculatorul nu mai e astăzi un obiect rar chiar şi la sate, dar nu pentru toate familiile. Copiii au avut posibilitate să-şi dezvolte competenţele digitale, pe care le vor folosi ulterior în cadrul orelor, dar şi la pregătirea temelor de acasă la calculatoarele procurate din proiect şi instalate în biblioteca şcolară.

Moderatorii Conferinţei: Reprezentanţii Centrului Educaţional PRO DIDACTICA : Rima Bezede, Viorica Goraş-Postică, Raisa Gavriliţă, Lia Sclifos au făcut totalurile proiectului şi au prezentat proiecte de succes din multe localităţi, au propus pentru vizionare un filmuleţ care demonstrează că proiectul a avut un impact pozitiv , elevii şi familiile lor şi-au expus mulţumirea şi dorinţa de a continua proiectul.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei , prezenţi la Conferinţă , au apreciat pozitiv ideea şi realizarea proiectului şi au exprimat opinia Ministerului de a sprijini şi pe viitor astfel de proiecte. Totodată s-a lucrat în 3 ateliere la subiectele: Durabilitatea proiectului, Diversificarea ofertei educaţiei non-formale,Educaţia non-formală versus formarea deprinderilor de viaţă. Atelierele au fost ghidate de către Olga Cosovan, Viorica Goraş-Postică, Lia Sclifos, Raisa Gavriliţă ş.a.
În cuvîntul de salut din partea Fundaţiei Soros-Moldova (finanţatorul proiectului) , au fost auzite aprecieri la adresa celor care au avut ideea proiectului şi disponibiltatea fondului de a sprijini astfel de proiecte care ar duce la rezolvarea unor probleme stringente ale societăţii.

Din partea Liceului, în calitate de coordonator de proiect, aş vrea să aduc mulţumiri Fundaţiei Soros –Moldova, Centrului Educaţional PRO DIDACTICA pentru şansa oferită elevilor , pentru programul de formare în elaborarea proiectelor, pentru grantul pentru implemenatarea proiectului, programul de formare pentru diriginţi.

Totodată aş vrea să apreciez munca colegilor mei: Rîşcovan Svetlana, Homsi Otilia – formarea diriginţilor; Godovaniuc Viorel, Bejan Elena, Godovaniuc Ana- facilitatori, Dînga Rodica- contabil, preşedinte AO.

Un proiect cred că are succes doar atunci cînd se depunne muncă, dar şi suflet.

Implică-te şi tu , doar astfel se poate produce schimbarea spre bine.

Godovaniuc Elena, coordonator proiect „Şanse egale”,
Directorul LT „Ştefan cel Mare” Bravicea, Călăraşi


Vizualizări: 600 | Adăugat de: Inkpot | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]