Acasă » 2016 » Februarie » 17 » Saptamîna Fizicii
10:03
Saptamîna Fizicii

Fizica este o artă a inţelegerii lucrurilor. Această afirmație a fost demonstrată de  elevii Gimnaziului ,,Stefan cel Mare'' în cadrul săptămînii fizicii (08.02-15.02 ). Concursul desfășurat anual, numit ,,In drum spre Calea Lactee'' a cerut elevilor să se împartă în grupuri și să găsească Cuvantul-Cheie, rezolvînd sarcini din domeniul fizicii , de  pe fisă, si să identifice în baza indiciilor  profesorul ce ascunde noua fișă.

Actionind in grup,implicindu-se activ ,elevilor li s-a parut destul de captivant si distractiv.

La sfarsitul saptamînii, primele două echipe ce au reușit să ajungă la ultimul profesor, deținător al plicului, au fost invitați la Gimnaziu,la ora 15:00, la ,,Brainring fizica''. La intrare ,profesorul de fizică ,Godovaniuc Sergiu, le-a oferit elevilor un bonus – o înghețată.  În cadrul activității  echipele concurente ,,Apocalipsa'' si ,,Evrica'', au răspuns la întrebări din domeniul fizicii , dar și  intrebari  de logică.

Elevii din sală au fos si ei implicați în acest concurs. Elevii clasei a 8-a ,,B'' au demonstrat niște experimente fizice. Cei din sală au fost puși în situația să explice rezultatele experimentului .

Echipa ,,Apocalipsa'' a cîstigat concursul, însă asta nu a fost o dezamăgire pentru ceilalți, tuturor le-a fost interesant si distractiv. Serata a continuat cu organizarea  de catre clasele a 9-a, a Discotecii - Karaoke. Toți au participat, au dansat, au cîntat. Domnul  Sergiu Godovaniuc a a susținut elevii si i-a uimit pe toți prin implicare personal în interpretarea cîntecelor. Toți s-au distrat frumos și va ramîne o amintire plăcută si un exeplu pentru copii , să activeze impreună, să participe creativ.

                                                                                     Mădălina Balan, eleva clasei a VIII-a

 

Vizualizări: 2426 | Adăugat de: Dorin2804 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]