Acasă » 2011 » Februarie » 17
Testele pentru preevaluarea înainte de BAC vor fi distribuite şi verificate chiar de reprezentanţii Agenţiei de Evaluare şi Examinare. Asta în vederea stabilirii gradului de dificultate a acestor probe.

Potrivit Agenţiei, decizia a fost luată astăzi şi mai urmăreşte scopul de a elabora teste de BAC care să aprecieze cunoştinţele reale ale viitorilor absolvenţi.

Pretestarea va avea loc în perioada 15 - 31 martie în mai multe şcoli din ţară. Vor fi examinaţi câte 2000 de elevi, din 22 raioane, la fiecare dintre disciplinele de BAC. Toate cheltuielile pentru elaborarea, multiplicarea probelor, verificarea lor, deplasarea reprezentanţilor Agenţiei în şcoli vor fi achitate din bugetul acesteia.

Până în acest an, testele erau transmise de către Agenţie în formă electronică direcţiilor raionale, de unde ajungeau în şcoli.

Reprezentanţii Agenţiei spun că până acum nu aveau un tablou veridic despre complexitatea testelor. Iar mai mulţi părinţi, elevi, profesori s-au plâns că pro ... Citeşte mai departe »

Vizitări: 507 | Data: 17.02.2011 | Reiting: 0.0/0 | Comentarii (0)