Acasă » 2010 » Iunie » 08
1. Examenul de bacalaureat este organizat în baza Legii Învăţămîntului, articolelor 20, alineatele (6)-(9), 50 alineatul (3) şi este modalitatea de evaluare, cu caracter extern, a cunoştinţelor şi competenţelor de bază ale absolvenţilor de liceu.
2. Dreptul de a susţine examenul de bacalaureat îl au persoanele care au finalizat programa de liceu în instituţiile de învăţămînt preuniversitar, mediu de specialitate, superior sau în mod individual (în cazul susţinerii examenelor ca externi).
3. Bacalaureatul se consideră susţinut dacă notele de la fiecare probă de examen nu sînt mai mici decît 5 (cinci).
4. Admiterea la examene se face de către consiliul profesoral al instituţiei, în baza rezultatelor obţinute de către candidaţi la disciplinele de examen.
5. Disciplinele de examen, termenele şi modalitatea de organizare şi desfăşurare a bacalaureatului sînt stabilite de către Ministerul Educaţiei/Agenţia de Evaluare și Examinare (în continuare Minister/Agenţie).
... Citeşte mai departe »
Vizitări: 1312 | Data: 08.06.2010 | Reiting: 3.6/5 | Comentarii (1)

1. Examenele de absolvire a gimnaziului au funcţia de certificare a nivelului de cunoştinţe şi competenţe de bază ale elevilor la finele acestei trepte de şcolaritate şi se organizează în temeiul Legii Învăţămîntului, articolеle 19, 50.
2. Examenele de absolvire a gimnaziului sînt obligatorii pentru fiecare absolvent al acestei trepte de şcolaritate.
3. Examenele de absolvire a gimnaziului se organizează în fiecare instituţie unde există absolvenţi ai acestei trepte de şcolaritate.
4. Admiterea la examene se face de către consiliul profesoral al şcolii, în baza rezultatelor obţinute de către elevi la disciplinele de examen.
5. Examenele sînt fără taxă, atît pentru absolvenţii instituţiilor de stat, cît şi pentru cei din învăţămîntul privat.
6. Programele de examen, subiectele de examen şi baremele de corectare se elaborează de către Agenţia de Evaluare și Examinare. Disciplinele de examen, termenele de organizare şi desfăşurare a examenelor de absolvi ... Citeşte mai departe »
Vizitări: 1282 | Data: 08.06.2010 | Reiting: 3.7/3 | Comentarii (0)